160307

Hasnain Govani – ny projektsekreterare på SST

Från och med 1 mars är Hasnain Govani visstidsanställd på deltid som projektsekreteraer på SST. Han kommer främst att arbeta med SST:s särskilda regeringsuppdrag.

 

Kort presentation:

Mitt namn är Hasnain Govani. Jag fyller i dagarna 34 år och är tvåbarnsfar. Sedan några år tillbaka har jag och familjen vårt hem i Märsta. Jag är dock född och uppvuxen i Trollhättan, och nog bultar hjärtat till en extra gång när man ser Saabbilar eller hör västgötamål talas.

Jag har rest en del och även studerat utomlands. I Syrien har jag studerat arabiska och från ett universitet i England har jag examen i islamologi. Jag har även läst orientalistikprogrammet och kurser i religionshistoria vid Uppsala Universitet.

Sedan unga dagar har jag ett stort intresse för religion, historia och samhälle, samt samspelen mellan dessa. En stor del av mina studier har ägnats åt just religionshistoria, jämförande religion och språk. Jag har själv en mångkulturell bakgrund med bland annat uppväxt i en svensk småstad, indiskt påbrå och shiamuslimsk miljö i familjehemmet.

Jag kommer närmast från en roll som församlingsledare (det som i folkmun kallas imam), en roll som jag fortsätter med på deltid under tiden som jag arbetar på SST. Både i och utanför den rollen brinner jag för brobyggande mellan människor och är en stark förespråkare av interreligiösa och interkulturella möten.

Är något av en allätare när det gäller litteratur (nåja, nästan i alla fall) och tror i min enfald att världen skulle vara en mycket bättre plats om fler läste mer.