På denna sida delar vi information från andra myndigheter och organisationer
Information från Jämställdhetsmyndigheten: Hedersrelaterat våld och förtryck
Har du erfarenhet av att arbeta direkt med barn, unga eller vuxna som har blivit bortförda eller kvarhållna i utlandet och där utsatts för någon form av hedersrelaterat våld och förtryck, eller annat våld? Eller har du mött personer som har riskerat eller riskerar att bli ivägskickade utomlands?
Jämställdhetsmyndigheten har fått i uppdrag att kartlägga och sprida kunskap om erfarenheter av hedersförtryck samt annat våld och förtryck kopplat till utlandsvistelse. Syftet är att bidra till utvecklingen av förebyggande och behandlande insatser i Sverige. Myndigheten ska inom ramen för det arbetet genomföra intervjuer med yrkesverksamma.
Om du kan tänka dig att ställa upp på en intervju och berätta om dina erfarenheter, eller om du har frågor om intervjuerna, mejla Madelene Larsson: madelene.larsson@jamstalldhetsmyndigheten.se
MUCF idag är MUCFs digitala serie som vänder sig till dig som arbetar med eller tar beslut som rör unga eller det civila samhälle. Seminarierna går att se i efterhand. Länk Länk till annan webbplats.
Ett av många seminarier...
Med utbildningspaket Försök inte lura mig önskar Polisen göra fler medvetna om hur de kan skydda sig mot bedrägeriförsök. Hur kan du bli säkrare?! Läs mer Länk till annan webbplats.
polisens bild, okt 2021
Konsumentverket informerar
Hushållen står för 60 procent av den totala konsumtionsbaserade klimatpåverkan i Sverige. Du och din organisation kan hjälpa konsumenter att agera mer hållbart genom att använda och sprida Konsumentverkets information om miljömässigt hållbar konsumtion. Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se film om Hållbart på Hallå konsument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
okt 2021
Forskningsrelaterat bidrag. Här kan du läsa mer om ansökningstid och kriterier. Pdf, 66.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Sept 2021, Bild Berndt Gustafsson
driver den nationella telefonlinje "Välj att sluta" - om våld i nära relationer
Besöksadress: Gustavslundsvägen 18, 2 tr, Bromma
Postadress: Box 140 38, 167 14 Bromma
Telefon: 08-453 68 70 / Fax: 08-453 68 29 / e-post: info@myndighetensst.se