SCRIPTURAL REASONING

- en interreligiös texttolkningsmetod

Är du troende och definierar dig som kvinna? Tycker du det är intressant att träffa kvinnor av annan religion än din egen? Är du nyfiken på att upptäcka dina och andras heliga skrifter? Välkommen till vår studiecirkel i Scriptural Reasoning!

 

SR

 

Scriptural Reasoning är en texttolkningstradition som under 1990-talet utvecklades i den engelska universitetsmiljön. Pionjärerna insåg snart potentialen denna metod kan ha för interreligiösa samtal och förståelse, varför den har spridits över hela världen.

Tillsammans träffas vi fem gånger under hösten och skapar en gränsöverskridande mötesplats för nya tankar, diskussion och systerskap. Med utgångspunkt i de olika texterna kommer vi att diskutera aktuella frågor som påverkar oss i våra liv. Temat på träffarna beslutar vi gemensamt.

Initiativtagare till denna studiecirkel är Myndigheten för stöd till trossamfund, Ibn Rushd Studieförbund och Centrum för Religionsdialog (Stockholm stift, Svenska kyrkan). Här kan du läsa mer om Scriptural Reasoning: http://www.scripturalreasoning.org/ Länk till annan webbplats.

Detta är ett initiativ av kvinnor för kvinnor.

SR

Kursen är slut. Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om kommande kurser (på startsidan).

Frågor: Jana Jakob, projektkoordinator: 08-4536817, Jana.Jakob@myndighetensst.se