Publicerad: 2021-10-13

Vänligen verifiera att du inte är en robot

SST välkomnar två nya medarbetare

Lina Heldmark började som administratör på SST i juni och Mattias Falk påbörjade sin anställning som jurist i oktober.

Linas roll som administratör innebär att hon hanterar frågor rörande ekonomi och administration. I uppgifterna ingår allt från att svara på frågor som kommer in till myndigheten till att arbeta med löner och utbetalningar. Mattias ser att hans roll som jurist kommer innebära att han är inkopplad i många olika delar av SST:s verksamhet. En viktig fråga framöver, kommer att vara genomförandet av en eventuell kommande ny lagstiftning när det gäller bidragsgivningen.

Lina har tidigare arbetat med ekonomi och administration och kommer senast från en tjänst som projektledare och företagsrådgivare.

– Det som lockade mig till SST var dels att få arbeta statligt, dels att få arbeta med verksamhetsutveckling. Att arbeta statligt är något som jag länge haft som ett mål. Det är häftigt att arbeta i demokratins tjänst. Vi är en liten men växande myndighet som står inför ett generationsskifte i och med att flera anställda inom en femårsperiod kommer att gå i pension. Med det kommer verksamhetsutvecklingen som en självklarhet. Jag har tidigare arbetat med utvecklingsarbete och gillar det verkligen. Det är nog den utvecklingen som jag mest ser fram emot, säger Lina.

Mattias bakgrund är från offentlig sektor och hans senaste anställning var som chefsjurist på Diskrimineringsombudsmannen, DO. En röd tråd i hans yrkesliv är mänskliga rättigheter.

–De frågor som SST arbetar med är både engagerande och viktiga. Jag hoppas också att jag i mitt arbete ska kunna dra nytta av de kunskaper och erfarenheter som jag bär med mig, och på så sätt kunna bidra till verksamheten. Jag ser jag fram emot att få tillfälle att sätta mig in i vad som för mig är ett relativt nytt samhällsområde, och att kunna delta i den typ av nära samarbete som krävs på en liten myndighet, säger Mattias.

Lina tycker om att vara i skogen på sin fritid hon kryper också gärna upp i sin favoritfåtölj och stickar på ett av alla sina stickprojekt. Mattias delar Linas naturintresse och utöver att vara ute i skog och mark på sin fritid så umgås han med sin familj. Han hoppas också på en bra vinter för långfärdsskridskoåkning i år.

SST välkomnar både Lina och Mattias till att bli en del av verksamheten och att bidra till myndighetens spännande utveckling!