Publicerad: 2021-05-19

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Anpassning av smittskyddsåtgärder från 1 juni

Regeringen har fattat beslut om nya regler gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Reglerna träder i kraft från och med den 1 juni 2021. 

De nya reglerna innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas både inomhus och utomhus om särskilda krav uppfylls. För att inte riskera en ökad smittspridning kommer förändringar göras stegvis inom 3 nivåer. Från och med 1 juni gäller nya regler enligt ”nivå 3”:

  • Inomhus får upp till 50 personer samlas om det finns anvisade sittplatser, om inte så kvarstår antalet till åtta personer.
  • Utomhus får upp till 100 personer samlas, om det finns anvisade sittplatser får antalet personer uppgå till 500.
  • Folkhälsomyndighetens föreskrift reglerar vilka andra smittskyddsåtgärder som gäller. Beroende på lokalens eller platsens storlek och utformning kan det innebära att färre deltagare än vad som anges maximalt i förordningen får delta (men inte färre än 8 personer).
  • Från och med den 1 juni öppnas även för lägerverksamhet i mindre skala. Läs mer om det på denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information finns i bifogat dokument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på denna länk: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du läsa mer om de nya reglerna från Folkhälsomyndigheten och vilka åtgärder som arrangörer av allmänna sammankomster behöver vidta för att följa dem.