Publicerad: 2021-03-10

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Sökes: en driven administratör

Vill du jobba med oss på Myndigheten för stöd till trossamfund?

Myndighetens uppdrag är att främja dialogen mellan stat och trossamfund samt att bidra med kunskap om religion och samfundsliv i Sverige. Myndigheten ansvarar också för att fördela ekonomiska bidrag och andra former av stödinsatser till trossamfunden. Myndigheten för stöd till trossamfund är en liten myndighet med tolv anställda belägen i moderna lokaler i Alvik.

Om jobbet

Vi söker en erfaren administratör som kan fungera som myndighetens ”spindel i nätet”. Arbetsuppgifterna är mycket varierade och innehåller bland annat att diarieföring och arkivering, arbete med bidragsansökningar, ekonomiadministration såsom att granska och kontera fakturor samt ansvara för utbetalningar och ta ut ekonomiska rapporter. I tjänsten ingår även att förbereda möten, göra utskick och ordna bokningar.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning med samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig sektor samt har arbetat med ekonomifrågor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av systemen Proceedo, Primula och Agresso eller likande system. Även kunskap om trossamfund är meriterande.

Som person är du strukturerad och noggrann samt har mycket god samarbetsförmåga. Du har ett öppet sätt, ordning och reda samt en förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter som kommer att variera över tid. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver dig själv och varför du är den vi borde anställa. Närmare upplysningar lämnas av ställföreträdande myndighetschef Åsa Hole (asa.e.hole@myndighetensst.se)

Din ansökan ska vara inkommen till Myndigheten för stöd till trossamfund senast 2021-03-31. Skicka ansökan till info@myndighetensst.se och ange diarienummer 2.1.1/0127(21) i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.