Publicerad: 2020-10-27

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Information inför allhelgonahelgen

I veckan söker sig tusentals människor till landets kyrkogårdar för att minnas sina avlidna och tända ljus

Svenska kyrkan, som är huvudman för kyrkorgårdarna i de allra flesta av Sveriges kommuner, skriver i ett pressmeddelande inför allhelgonahelgen:

"Under allhelgonahelgen söker sig tusentals människor till landets kyrkogårdar för att minnas sina avlidna nära och kära och tända ljus. I år kan detta kännas extra viktigt för många, samtidigt som det på många håll kommer att se annorlunda än vanligt. Svenska kyrkans församlingar förbereder sig för en allhelgonahelg där aktiviteterna sker på ett ansvarsfullt sätt. Jourhavande präst har öppet dygnet runt under helgen.

Svenska kyrkans församlingar följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar sina aktiviteter under allhelgonahelgen för att inte riskera smittspridning. Exempelvis väljer en del församlingar att hålla flera mindre minnesgudstjänster för att undvika köer och trängsel. På andra håll blir årets gudstjänster helt digitala. På församlingarnas webbplatser finns information om vilka lokala anpassningar som gäller. "

Läs mer om förberedelserna inför allhelgonahelgen på Svenska kyrkans webbplats.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.I Stockholms kommun är det staden som ansvarar för kyrkogårdarna. Här kan du läsa vad Stockholms kyrkogårdsförvaltning skriver inför allhelgonahelgen: I år lyser ljusen längre under allhelgona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.