151028


ISLAM PÅ BOSNISKA
Symposium 24 november 

En dag om muslimska traditioner i Bosnien
– och bosniska muslimer i Sverige

I år är det 20 år sedan kriget i det forna Jugoslavien tog slut. Tiotusentals bosnier hade då flytt till Sverige och påbörjat ett nytt liv här. Med sig hade de traditioner, kultur – och sin religion. Vilken roll hade islam i det land man lämnade och vilken roll kom islam att spela i Sverige? Hur har den muslimska traditionen växt fram i Bosnien?

Välkomna till symposiet Islam på bosniska med bland annat Catharina Raudvere (Köpenhamns Universitet), Magnus Rodell (Södertörns högskola), Dževada Šuško (University of Sarajevo), Elvir Gigović (Sveriges muslimska råd) och Ašk Gaši (Lunds universitet). Dagen är ett samarbete mellan Södertörns Högskola och Bosniakiska islamiska samfundet i Sverige med stöd från Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST) och Religionssociologiska föreningen.

Plats: Södertörns högskola
Datum: Tisdagen den 24 november 2015, kl 12.00-18.00
Lokal: Start i MA624, fortsättning i MA331
Föranmälan: http://simplesignup.se/event/66836 Länk till annan webbplats. eller  kontakt@izb.se eller tlf: 0763-102 447. Symposiet är kostnadsfritt. En enkel wraplunch och pausförfriskning kommer att anordnas. Läs mer på: www.sh.se/bosniak Länk till annan webbplats.