140314

Ny medarbetare vid SST:s kansli

Den 1 mars började Polin Shahho som projektsekreterare vid SST:s kansli. Anställningen är en visstidsanställning på deltid. Polin kommer att tillsammans med Fredrik Brusi på SST att ansvara för regeringsuppdraget att föra en dialog med trossamfunden om hur barnäktenskap och tvångsäktenskap ska förhindras och även erbjuda vidareutbildning för vigselförrättare i frågan.

Vem är då Polin? Här kommer en kort presentation av och från henne:


Mitt namn är Polin Shahho och jag är 38 år. Jag bor med min man och våra tre barn i ett hus i Enhörna, strax utanför Södertälje. Jag har en syrisk ortodox bakgrund och har sen tidig ålder haft ett genuint intresse för arbete med människor, hur kultur och religion påverkar samspelet mellan människor och hur det i sin tur påverkar samhället. Jag är en person som vill utvecklas och söker nya utmaningar.

Jag valde efter många år i arbetslivet att gå tillbaka till skolbänken och började studera vid Hagabergs folkhögskola där jag läste en ettårig bibelskola. Utbildningen stärkte mig som person och gav mig större förståelse för de olika grenarna inom kristendomen. Efter utbildningen kände jag ett fortsatt behov av att studera för att förkovra mig ännu mer så jag valde att läsa en tvåårig Socialpedagogisk ledarskapsutbildning. Jag har efter utbildningen fått större förståelse för människans individuella växande och livsvillkor, där jag i varje möte med människor försöker se, höra, respektera och bekräfta personen i fråga. Under detta år kommer jag att dela min tid mellan SST och att vara kansliansvarig på Syrisk-ortodoxa ärkestiftets ungdomsförbund.

Eftersom arbete med människor ligger mig varmt om hjärtat så ser jag fram emot mötet och dialogen med trossamfunden gällande arbetet om hur barnäktenskap och tvångäktenskap skall förhindras.