Publiceringsdatum: 2018-08-06

Regnbågsbyråkrat

I lördags, 4 augusti, gick jag i min fjärde Prideparad som myndighetschef tillsammans med mitt fackförbund ST. Bar även i år banderollen hela sträckan på 4.2 km.

Jag ska erkänna att jag inte hade tänkt gå i år. Var lite trött på att höra att man förväntar sig det, det är så få myndighetschefer som gör det o s v. När jag dagen innan tänkte igenom mina skäl för att inte gå så var det ett ord som dök upp som jag inte brukar använda, tror jag, så ofta och det var ordet jag. Jag orkar inte i värmen, jag är trött på tjat, jag vill inte.

Sedan tänkte jag på allt jag läst på de kring 10 webbsidor jag läser varje morgon, tidningar och liknande, om Pride och upptäckte ett annat ord jag tycker illa om. Det är ordet de. Det har varit inlägg från politiker, religionens och moralens (andras moral) väktare och de som påstår sig representera vanligt folk fast de allra flesta är nog ovanliga (hoppas jag).

Ett ord jag saknade i vad jag läst och tyvärr i detta fallet också såg hos mig själv var ordet vi. Jag hoppas och tror att det är ett ord jag använder i min uppgift som myndighetschef oftare än orden jag och de. Det är inte jag som bygger det goda samhället och inte heller de. Det är vi som gör det tillsammans där ledordet, som det står i regeringsformen, måste vara alla människors lika värde. Därför tog jag mig i kragen, även om den var svettig, och gick som stolt myndighetschef i Prideparaden i år också.