2018-01-22

Välkommen till vår nya hemsida!

En hemsida är som ett hem. Man skaffar en hemsida och lägger upp den efter behov och möjlighet. Precis som när man möblerar och inreder sitt hem. I början lite spartanskt och sparsmakat. Inte alltid beroende på estetik utan mer på grund av var man har råd med och redan har.

Tiden går och man skaffar nya saker, man möblerar om och man flyttar saker till förråd (arkiv). Plötsligt har man blandat ihop saker för att få plats, lagt i förråd det man helt plötsligt behöver och blandat stilar. Precis så är det också med en hemsida. Skillnaden mellan ett hem och en hemsida är att en hemsida kan man enklare bygga om och bygga nytt. Det ni ser här är myndighetens nya hemsida.Vad är då nytt? Målet har varit att göra hemsidan överskådligare och enklare att hitta i. Uppbyggnaden kan sammanfattas så här:

  • Överst på första sidan finns två menyrader:
  • Den översta är allmän information om myndigheten dess uppdrag och vad som styr, alltså vad myndigheten är.
  • Den nedre menyraden handlar om myndighetens verksamhet, alltså vad myndigheten gör.

I båda fallen när du klickar på en ruta i menyraden så kommer du till en presentationssida där det i vänstermarginalen finns underrubriker som hjälper dig, när du klickar på dem, att gå vidare i det du söker efter. Åter till första sidan. Resten av sidan nedanför menyraderna är indelad i tre kolumner:

  • I den vänstra hittar du sådant som myndigheten särskilt vill lyfta fram som rör verksamhet.
  • I den mittersta hittar du det som rör kunskap om trossamfundsfrågor. Där hittar du också, överst, länken till den del av hemsidan som heter Religionsliv och där vi samlat artiklar och forskningsrapporter.
  • I den högra hittar du den multireligiösa tidsräknaren, bloggen och nyheter.

Nu finns det bara en sak att göra. Välkommen till att surfa runt på hemsidan! Du kommer att hitta saker du inte sett förut. Antingen på grund av att det är nytt eller var väl ”gömt” på den gamla hemsidan. Hemsidan är inte klar, och det brukar väl hemsidor aldrig bli, men om det finns saker du inte hittar som borde finnas eller att saker ligger där de inte borde så hör av dig. Maila till info@sst.a.se och skriv hemsida i ämnesraden.